Maďarský guláš trochu jinak
Suroviny
600 g hovězí kližky 2 lžíce sádla 2 větší cibule 1 lžíce sladké mleté papriky sůl pepř 3 papriky (červená a zelená) 4 středně velké brambory špetka drceného kmínu česnek dle chuti sušená majoránka
Postup přípravy receptu
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, které opečeme na rozehřátém tuku v dostatečném velkém hrnci.
Maso restujeme za občasného míchání, dokud nepustí šťávu, tu necháme vydusit na tuku.
Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli, za občasného míchání necháme zezlátnout. Maso s cibulí posypeme mletou paprikou, promícháme, jen velmi krátce osmahneme, podlijeme horkou vodou, osolíme a přidáme kmín. Vody dáváme jen asi do dvou třetin celého množství masa v hrnci.
Maso dusíme za občasného míchání, dokud není měkké, podle potřeby podléváme. K měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené brambory a na proužky nakrájenou papriku.
Jakmile je zelenina měkká, přidáme nadrobno nakrájený česnek, majoránku, pepř a podle potřeby sůl a necháme krátce povařit.
Podáváme buď s knedlíkem nebo chlebem
Guláš?
(hyena, 27. 3. 2018 12:41)