Hrníčkové kiwi řezy
Suroviny
6 vajec 6 lžic krupicového cukru 6 lžic polohrubé mouky kiwi Šlehačkový krém: 1 šlehačka 2 zakysané smetany moučkový cukr dle chuti Rosol: 2 hrníčky vody 1 balíček vanilkového pudinku cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.
Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.
Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe oloupanými a na kolečka nakrájenými kiwi.
Nakonec přelijeme rosolem.
Šlehačkový krém : ušlehanou šlehačku lehce promícháme se zakysanou smetanou a podle chuti dosladíme.
Rosol: 2 hrnky vody, 1 balíček pudinkového prášku povaříme do zhoustnutí a necháme prochladnout. Podle chuti pak dosladíme.
Piškot jsem pekla na 160°C zhruba 15-20 minut.