Kynuté Honzovy buchty s povidly
Suroviny
30 g droždí 60 g moučkového cukru 250 ml mléka 500 g polohrubé mouky špetka soli 1 vanilkový cukr 3 žloutky 100 g másla povidla
Postup přípravy receptu
Z droždí, lžičky moučkového cukru a poloviny vlažného mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, zbylý moučkový i vanilkový cukr, žloutky, zbylé mléko a vykynutý kvásek zlehka propracujeme.
Nakonec přidáme polovinu rozehřátého másla, připravíme hladké těsto a necháme ho na teplém místě kynout zhruba 40 minut.
Vykynuté těsto zlehka propracujeme a rozválíme na 1 cm silny plát. Rozkrájíme ho na 30 kusů, na každý dáme asi lžíci náplně povidel a zabalíme.
Buchty naskládáme do pekáče spojem dolů. Potřeme je zbylým rozpuštěným máslem a necháme ještě kynout asi 15 minut.
Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Nakonec je pocukrujeme a podáváme.