Bylinkové houštičky
Suroviny
250 g hladké mouky 180 g polohrubé mouky 1 sušené droždí 1 lžička soli 1 lžička cukru špetka pepře jemně nasekané bylinky ( petrželka, pažitka) 1 lžíce oleje 250 ml vlažné vody hladká mouka na vál 1 vejce na potření sezamové semínko kmín na posypání
Postup přípravy receptu
Smícháme obě mouky, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, pepř, jemně nasekané bylinky, olej a vlažnou vodu. Z přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto pak rozválíme na válu posypaném hladkou moukou a tvoříme bochánky, které klademe na plech vyloženým pečícím papírem.
Na plechu je ještě necháme chvíli kynout a pomocí nože je lehce téměř přepůlíme ( né moc) Houstičky potřeme vejcem, polovinu posypeme sezamem a kmínem.
Poznámka
Pečeme je ve vyhřáté troubě při teplotě 190°C dokud nezezlátnout
Komentáře
Přehled komentářů
Tak ji prosím patřičně zneužívejte. Seznam surovin je tragicky přehledný, čeština ve všech receptech vyloženě trpí. Co jsem to zas našla za mizernou vařilku... :(
Dotaz
(Niky, 27. 3. 2018 16:47)Dobrý den. Mohu dát obyčejný kmín, místo zyptek kmínu? Ten totiž neznám :(
děs
(hyena, 27. 3. 2018 12:26)Obrázek hnusný, popis hloupý, čeština utrpení... Vraťte se na základku.
INTERPUNKCE NENÍ VRAŽDA!
(čabraková, 27. 3. 2018 17:13)