Perník s čerstvými fíky
Suroviny
400 g polohrubé mouky 250 g krupicoveho cukru 250 ml mléka citronová kůra z 1 citronu 1 vejce 100 ml oleje 1 kypřící prášek do perníku 1 lžička mleté skořice 2 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr fíky čerstvé (můžou být i sušené) vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, krupicový cukr, kypřící prášek do perníku, prosáté kakao, mletou skořici, vanilkový cukr a citronovou kůru.
Rukou promícháme a pak přidáme olej, mléko a vejce.
Elektrickým šlehačem všechny suroviny dobře prošleháme.
Nakonec vmícháme čerstvé fíky, kterým jsme odstranili slupky. Celou směs vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C, asi 30 minut.