Rebarborový koláč s drobenkou
Suroviny:
1 1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 kostky másla
4 vejce
4 lžíce bílého jogurtu
1 vanilkový cukr
1/2 balíčku prášku do pečiva
Náplň:
2 kostky měkkého tvarohu
1 hrnek zakysané smetany
1 žloutek
2 lžíce moučkového cukru
rebarbora
Drobenka:
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1/4 kostky másla
Postup:
V míse vyšleháme změklé máslo společně s oběma cukry a žloutky do pěny.
Poté přidáme mouku s práškem do pečiva, jogurt a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Naneseme tvarohovou náplň, nakrájenou rebarboru a nakonec hustě posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 30 minut.
Náplň: Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky a nakonec zakysanou smetanu.
Drobenka: V míse ručně zpracujeme změklé máslo společně s cukrem a moukou.
Na ozdobu můžeme použít libovolné ovoce (broskve, nektarinky)